יום שבת, 10 ביולי 2010

למה אורגני?

פירות וירקות טריים נחשבים לסוגי המזונות החיוניים ביותר לחיזוק ולשמירת הבריאות, וזאת בשל ערכם התזונתי הגבוה. טעמם עסיסי, צורתם מושכת את העין, ניחוחם נעים וצבעם ססגוני. הטכנולוגיה המפותחת של החקלאות הקונבנציונאלית מנפיקה כמויות אדירות של גידולי פרי וירק. אלה מצויים בשפע בכל מקום וניתן להשיגם בקלות. אנו צורכים אותם בכמויות גדולות בידיעה ובאמונה שהם חשובים לבריאות. השאלה הנשאלת האם, אכילת תוצרי חקלאות זו אכן, תורמת לבריאותנו? או אולי אפילו יכולה להזיק ?
מזונות אלה, מכילים כמויות גדולות של וויטמינים, מינרלים, אנזימים, נוגדי חימצון, וערכים תזונתיים רבים אחרים. לדאבון לב, גידולי החקלאות הקונבנציונלית מכילים רמות נמוכות של ערכים תזונתיים אלה. גרוע מכך, תוצרת חקלאות זו עתירת בכימיכלים, הורמונים ותרופות אנטביוטיות. חומרים אלה נספגים לצמח דרך השורשים והעלים. כיום ידוע על למעלה מ 400 כימיקלים שונים המשמשים כחומרי הדברה, קוטלי עשבים ודישון. כל זה נעשה כדי להפיק כמות גדולה יותר של גידולים, להאריך את חיי המדף שלהם, וליצור צורה נאה שתמשוך את העין הצרכן. משנה לשנה הופכים המזיקים להיות עמידים בפני חומרי הריסוס ואז מחדירים חומרים חדשים, חריפים יותר. כך שמשנה לשנה אנו נחשפים לכימיכלים חזקים וחריפים יותר. חומרי ריסוס והדברה שנאסרו לשימוש בשל רעילותם הגבוהה לגוף האדם במדינה זו, מותרים במדינות אחרות ומגיעים אלינו על ידי ייבוא. כך, שבלתי ניתן להימלט מהחשיפה אליהם. ככל שאנו מגבירים את צריכת הפירות והירקות, כך אנו מגבירים את צריכת הכימיכלים שנמצאים בהם. חומרים אלה חודרים אל כל התאים בגוף, מצטברים שם, הופכים לרעלנים ופוגעים בו.
הרפואה הטבעית והגישה ההוליסטית רואה בחומרי פסולת אלה את גורם המחלו החיצוני המרכזי. בנוסף לכך כימיכלים אלה:
• מדללים את האדמה ומפירים את האיזון בין הצמח לבין האדמה. אדמה עשירה מייצרת גידולים עשירים, וגידולים עשירים מפרים את האדמה.
• פוגעים בפעילות ובכמות הבקטריות המועילות של האדמה. בקטריות אלה חשובות מאד לפוריות שלה.
• מנטרלים את העברתם של גירויים עצביים, ובאופן זה משתקים מערכות בגוף החרקים וגורמים למותם.חומרים אלה משפיעים גם על מערכת העצבים שלנו על ידי עיכוב פעילות האנזימים שבה, ומייצרים גידולים שנוטים להיות חומציים. אכילת גידולים אלה יוצרת גוף חומצי.
• משבשים את פעילות כל התאים ואת ריתמוס חילוף החומרים של הצמח. הצמח מתקשה לבצע את הטרנספורמציה של העמילנים והחומצות שלו לסוכרים.
• מחלישים את יכולת הצמח לספוג מינרלים מן הקרקע, מה שעלול ליצור חוסרים תזונתיים.
• מחלישים את פעילותה של המערכת החיסונית וגורמים לפעילות שגויה שלה מצב זה עלול לגרום לתיפקוד עודף שלה ולייצור עודף של גורמי סרטן.
• פוגמים ומעמיסים על עבודת הכבד והכליות.
• מפחתים את היכולת הטבעית של הגוף להתנגד למחלות.
• חודרים לתאים בגוף האדם, נספגים והופכים לרעלנים. הגוף נחלש ומהווה קרקע פורייה להתקפי חייקים ווירוסים.
• מפחיתים את חיוניות הגוף.

יתרונות הגידולים האורגניים:
• מגדלי ומשווקי החקלאות האורגנית נתונים תחת פיקוח התובע עמידה בסטנדרטים גבוהים וקפדנים.
• התוצרת האורגנית נקיה מרעלנים, הורמונים, אנטביוטיקה ומתרופות אחרות.
• הגידולים האורגנים אינם מכילים חומרי הדברה, קוטלי עשבים, ריסוסים, דשנים כימיים ושאר מרכיבים שאינם רצויים במזון.
• מכילים כמויות גבוהות יותר של מנרלים, ויטמינים , נוגדי חימצון, וערכי תזונה אחרים. מחקרים המתבססים על ניסויי מעבדה מראים שהערך התזונתי של הגידול האורגני גבוהה פי 90 אחוזים מתוצרי החקלאות הקונבנציונאלית.
• החקלאות האורגנית אינה מתירה את השימוש בהנדסה גנטית. ההנדסה הגנטית מתערבת בגנטיקה של הצמח ויוצרת הכלאות שלא היו נוצרות בטבע באופן טבעי (כמו פלפל צהוב) . תוצרי הכלאות אלה עומדים בניגוד לחוקי הטבע ולבסיס הקיומי של האורגניזים.
• תוצרים אורגניים נבדלים גם בטעמם העשיר והעסיסי יותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה